Zlatanovic o govoru vranjskog kraja

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jan.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatanovic o govoru vranjskog kraja

Profesor Momčilo Zlatanović, doktor filologije i neumorni sakupljač jezičkog blaga južne Srbije, učestvovaće na velikoj naučnoj konferenciji „Selo na jugu Srbije“ koja se 21. i 22. januara održava u Vranju. Profesor Zlatanović će na ovom naučnom skupu govoriti prvog dana o lokalnim govorima u selima vranjskog kraja. Konferencija će se problematikom sela na jugu Srbije baviti iz najrazličitijih aspekata, a najavljeno je učešće velikog broja eminentnih stručnjaka iz više oblasti vezanih za najavljenu temu. Pored Zlatanovića, na dvodnevnom skupu će govoriti i akademici prof. dr Radenko Krulj, prof. dr Mladen Bodiroža, prof. dr Rade Biočanin i mnogi drugi.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Selo i poljoprivreda trebalo bi da budu prioriteti

Izvor: RTS, 21.Jan.2016

Kako žive porodice u selima na jugu Srbije, govorilo se između ostalog, u Vranju na konferenciji "Selo na jugu Srbije". Ocenjeno je da selo i poljoprivreda treba da budu jedan od nacionalnih prioriteta. . Od 11 sela u Srbiji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.