Zbog greške u vakcinisanju u Vranju smenjena upravnica Doma zdravlja

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2021, 13:59

Zbog greške u vakcinisanju u Vranju smenjena upravnica Doma zdravlja

Zbog toga što je došlo do greške i Vranjanac koji je vakcinisan Fajzerovom revakcinisan je kineskom vakcinom, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić smenila je upravnicu vranjskog Doma zdravlja Jadranku Ajanović, a dok ne bude izabran njen naslednik na tom mestu biće stomatolog Dragan Đošić.

Antićeva nije želela da za Južne vesti obrazloži ceo slučaj, ali se u izjavi za Vranje News ogradila od pogrešnog revakcinisanja, rekavši da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na vreme saznala za problem jer je pismo koje je Slađan Antić uputio njoj završilo kod Ajanovićeve koja joj ga joj nije prosledila.

Antić je, nakon što mu se to dogodilo, osim na adrese Ministarstva zdrravlja, Batuta i drugih nadležnih institucija uputio pismo i meni koje je, kao i mnogo puta do sada, slučajno došlo do upravnice Doma zdravlja Jadranke Ajanović. Problem je u tome što ga ona ovog puta nije prosledila meni, a obrazloženje joj je bilo da je želela “da me poštedi” znajući koliko posla imam kao rukovodilac ZC Vranje tokom pandemije - rekla je direktoka ZC Vranje za Vranje News.

Objasnila je da nije mogla da pređe preko činjenice da je postojalo pismo o problemu sa vakcinacijom upućeno njoj, a da nečijom neodgovornošću nije saznala na vreme za taj problem i nije mogla da reaguje da se on reši.

Nije mogla da reaguje na vreme jer nije znala za pismo; foto: M. D. Govoreći o imenovanju direktora leskovačke bolnice Nebojše Dimitrijevića za koordinatora Zdravstvenog centra, Antićeva je rekla da je on formalno postavljen na funkciju i da će joj pomagati u vremenu kada kao direktor ima mnogo obaveza.

Iako je Dimitrijević za Južne vesti rekao da vakcinacija nije jedino što treba bolje organizovati u Vranju, te da i rad kovid bolnica može bolje da se organizuje, počevši od odnosa prema lekarima i pacijentima, Antićeva za Vranje News kaže da osim ovog slučaja koji nije mogla da istoleriše, nema nikakvih problema sa ljudima iz kovid sistema i da su svi oni za nju borci i heroji.

Podsetimo, Vranjanac Slađan Antić primio je Fajzerovu vakcinu, ali mu je na revakcinaciji umesto iste data kineska.

U međuvremenu je zbog sve gore epidemiološke situacije, koju je pokrajinski sekretar Zoran Gojković opisao rečima “Tu se nešto ne događa kako treba” u Vranju održan sastanak specijalnog tima, a zaključak je da da je do porasta zaraženih došlo zbog nepoštovanja mera, a da je rešenje u strožoj kontroli, dok epidemiolozi smatraju da situacija nameće dodatne i rigoroznije mere od toga.

Da bi rešio problem organizacije vakcinacije, rada kovid ambulante i kovid bolnica, za koordinatora Zdravstvenog centra je treći put za 6 godina imenovan direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević, a direktorka ZC Vranje je, do smene upravnice Doma zdravlja, bila bez komentara i do danas nije rekla kakvi su propusti napravljeni u poštovanju procedure prilikom revakcinacije.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.