Završena žetva u Pčinjskom okrugu

Izvor: juGmedia, 07.Avg.2013, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena žetva u Pčinjskom okrugu

VRANJE – Žetva na području Pčinjskog okruga završena je na skoro svim posejanim površinama,što se tiče jarih kultura nije obavljena samo u brdsko-planinskom području .Prema rečima stručnjaka iz Poljoprivredne stručne službe u Vranju (PSS) prinos i kvalitet zrna su zadovoljavajući, jer se pokazalo se da je vrlo bitno da se poljoprivrednici opredele za setvu kvalitetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sorti, bar 70 do 80 procenata, jer kad ima puno pšenice lako je prodati onu koja je dobrog kvaliteta.Ove godine, za razliku od prethodnih, žetva pšenice obavljena je u rekordno kratkom roku ali su i prinosi bili više nego dobri u poređenju sa statistikom u poslednjih desetak godina.

Za razliku od žita, koje je tokom proleća ipak imalo dovoljno vlage, kukuruz se nalazi u kritičnoj fazi. Ukoliko u narednih par dana ne dođe do padavina, doći će do smanjenja prinosa kukuruza.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.