Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2020, 12:16

Završen projekat „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“

VRANJE

Gimnazija „Bora Stanković“ u Vranju bila  je partner udruženju građana „Svet reči“ iz Velike Plane u velikom  šestomesečnom projektu „Mreža mladih Srbije protiv korupcije“, pod pokroviteljstvom ambasade SAD u Beogradu.

Učestvovali su predstavnici 20 gradova i opština Srbije, odnosno 13 regiona, 23 škole i 3 organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << civilnog društva. Završnom simpozijumu u Velikoj Plani, u četvrtak, su prisustvovale direktorka Suzana Mišić Stanković, učenice Vanja Trajković i Emilija Stojmenović i njihov mentor na ovom projektu Nela Dimitrijević.

Nakon edukacije u novembru u Velikoj Plani, u Vranju je organizovano obeležavanje Svetskog dana borbe protiv korupcije 9. decembra, a potom i još deset radionica na temu korupcije.

„Naučili smo kako da prepoznamo korupciju, da se pobunimo i da je prijavimo i to je najdragocenije u okviru ovog projekta. Korupcija, kao i buđ u vlažnim podrumima, polako nestaje kada se izloži svetlosti“, kaže Vanja Trajković, učenica trećeg razreda.

„Veoma je važno što je naša škola bila deo ovog projekta jer mi nastojimo da učenike pripremimo za koncept celoživotnog učenja, odnosno da osim znanja koja stiču u školi budu otvoreni i za društveno angažovanje i spremni da se suočavaju sa realnim problemima“, naglasila je direktorka Suzana Mišić Stanković.

Važan segment ovog projekta bila je i medijska vidljivost, pa su tako organizatori pripremili i zahvalnice za medije koji su pratili aktivnosti prethodnih meseci. Među njima je  šest medijskih kuća koje su izveštavale o aktivnostima vranjskih gimnazijalaca i zahvalnice će im biti uručene u ovoj školi.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Priznanje vranjskim gimanazijalcima za doprinos u projektu mladih protiv korupcije

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jul.2020

Priznanje za doprinos u realizaciji šestomesečnog projekta “Mreža mladih Srbije protiv korupcije” dobila je vranjska Gimnazija “Bora Stanković” na završnom simpozijumu održanom u Velikoj Plani.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.