Završen Letnji kamp medijske pismenosti

Izvor: JUGpress.com, 31.Avg.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Letnji kamp medijske pismenosti

VRANJE

U Starom selu Sirogojno održan je Letnji kamp medijske pismenosti na kome je učestvovao i tim Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja.

U timu su bile učenice Anja Stojmenović i Gordana Trajković i profesorka engleskog jezika Maja Bulajić. One su bile u prilici da slušaju ugledne predavače i učestvuju u debatama sa poznatim gostima.

Učesnici su imali i zadatak da tokom boravka u Letnjoj školi naprave i prezentuju dva video priloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kao i da prikažu one koje su uradili ranije, u svojim gradovima.

 ,,Cilj ovog projekta je razvoj kritičkog mišljenja, kao i podsticaj timskog rada, interaktivnosti i inovativnosti u radu sa mladima. Tim naše Gimnazije je svojim angažovanjem i radom pokazao sjajnu organizaciju i dobio sve pohvale”, izjavila je direktorka škole Suzana Mišić Stanković

Letnja škola medijske pismenosti je organizovana u okviru Projekta ,,Digitalni pogon”.

 Učesnici su bili učenici i mentori iz sedam srednjih škola u Srbiji. Među gostima i predavačima bili su profesor Luj Todorović, književnica Ljubica Arsić, reditelj Milutin Petrović, scenaristkinja i književnica Vojislava Vojnović, urednica Dečjeg programa RTS Ljiljana Stojković, urednik agencije Beta Dragan Janjić, scenarista Saša Radojević i mnogi drugi.

Letni kamp su organizovali Udruženje ,,Biblioteka plus“ i Novosadska novinarska škola.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.