Zagađenje vazduha u Vranju mere i članovi Udruženja “BEV”, kvalitet vazduha najgori ujutru

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2021, 09:08

Zagađenje vazduha u Vranju mere i članovi Udruženja “BEV”, kvalitet vazduha najgori ujutru

Osim u Zavodu za javno zdravlje i kod “Pete škole”, kvalitet vazduha u Vranju od prošle nedelje mere i članovi udruženja “Borino i evropsko Vranje”. Članovi ovog Udruženja su, u saradnji sa Eko stražom, postavili merni aparat u blizini kotlarnice Novog doma u Ulici Jovana Jankovića Lunge, a prema dosadašnjim merenjima je, kažu, vazduh najzagađeniji ujutru.

Kvalitet vazduha proverava se na jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sat i u 70% merenja vazduh je dobar, kažu iz Udruženja, osim u jutarnjim satima.

Ujutru je strahovito loše, verovatno kada počinje sa radom grejanje. U toku dana je u redu, a predveče se opet pokvari, ali ne kao oko 7-8 sati prepodne. Tada je pakao, gore od toga ne može - kažu iz Udruženja.

Podaci obuhvataju evropski indeks kvaliteta vazduha, američki indeks kvaliteta vazduha, čestice manje od 10 mikrometara u prečniku, čestice koje su manje od 2,5 mikrometara i lako se udišu.

Kakav vazduh udišu, Vranjanci svakodnevno mogu da provere na zvaničnim stranicama Udruženja, a mogu pratiti podatke i uživo na svom telefonu putem aplikacije AirCare.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.