Za usluge socijalne zaštite Vranju 8,4 miliona dinara, Leskovcu 14,2

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2023, 18:17

Za usluge socijalne zaštite Vranju 8,4 miliona dinara, Leskovcu 14,2

Za poboljšanje funkcionisanja sistema socijalne zaštite i usluge poput geronto domaćica, ličnih pratilaca i personalnih asistenata Grad Vranje dobio je 8,4 miliona dinara od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oko 5 miliona više dobili su Leskovčani, a oni će deo novca preusmeriti i na usluge smeštaja u prihvatilištu.

Vranje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Leskovac dve su od 146 lokalnih samouprava širom Srbije koje su dobile novac za oblast socijalne zaštite, a ukupno je za sve njih izdvojeno 600 miliona dinara.

Napominjući da su usluge geronto domaćica, ličnih pratilaca i personalnih asistenata samo neke od usluga koje lokalne samouprave pružaju korisnicima ministar Nikola Selaković je rekao da pružanje određene usluge zavisi od licence koju neka opština ima, kao i mogućnosti da tu vrstu usluge organizuje na svojoj teritoriji.

Svojih 14,2 miliona dinara Leskovčani će raspodeliti za dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilištvu, usluge podrške za samostalan život, lične pratioce dece sa invaliditetom, personalne asistente, savetodavno - terapijske usluge…

Uveren sam da ćemo u ovoj godini i narednom periodu poboljšati kvalitet pružanja usluga socijalne zaštite, ali i učiniti efikasnijim sprovođenje propisa u oblasti boračko invalidske zaštite, sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja, a sve u korist i za bolji životni standard naših građana - rekao je Selaković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, nakon dodele ugovora je bilo reči o pitanjima “koja su problematična za sprovođenje velikog broja propisa iz delokruga nadležnosti Ministarstva”, a naredni susret sa predsednicima opština najavljen je za maj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.