Izvor: JUGpress.com, 29.Okt.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sve prvake knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“

VRANJE

Prvacima OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović, uručili su knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, istoimenu bojanku i CD.

Poklone koji su svake godine namenjeni prvacima obezbedio je Savet za bezbednost grada Vranja.

,,Lokalna samouprava već tradicionalno sprovodi akciju podele knjiga, bojanki i CD-a najmlađim učenicima, prvacima, iz kojih mogu naučiti osnovna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pravila o bezbednosti u saobraćaju. Što ranije krenu sa usvajanjem pravila, biće bezbedniji u saobraćaju“, rekao je predsednik Skupštine Tričković.

Gradska većnica Zorica Jović naglasila je da grad Vranje ove aktivnosti sprovodi uz podršku republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

,,Svi đaci prvaci dobiće ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju“, a naša želja je da deca stvore navike da poštuju saobraćajna pravila, da ih primenjuju, ali i da svojim roditeljima ukažu na greške koje neretko prave kao učesnici u saobraćaju“, istakla je Jović.

Najmlađi učenici su kroz razgovor pokazali da već dosta toga znaju o saobraćaju, odnosno kako se pravilno prelazi ulica, bez obzira ima li semafora i pešačkih prelaza.

Predstavnici grada doneli su i sijalice za bicikle. Ovi poklon su namenjeni najboljim učenicim sedmog i osmog razreda.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.