ZBOG SUDSKOG SPORA UMESTO BORINE NEDELJE, BORINA KAPIJA

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG SUDSKOG SPORA UMESTO BORINE NEDELJE, BORINA KAPIJA

Organizacioni odbor manifestacije bio je primoran da do okončanja sudskog postupka u Apelacionom sudu u Nišu promeni naziv manifestacije, kako ne bi došlo do prekida u kontinuitetu održavanja najznačajnije književne manifestacije u Vranju

VRANJE - Gradska uprava u Vranju saopštila je da će se zbog sudskog spora sa književnom zajednicom "Borislav Stanković" tradicionalna književna manifestacija umesto "Borina nedelja", ove godine održati pod nazivom "Borina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kapija".

Ova tradicionalna književna manifestacija organizuje se krajem marta, a Gradska uprava i književna zajednica spore se oko prava na njenu organizaciju.

U saopštenju gradske vlasti u Vranju navodi se da je "Organizacioni odbor manifestacije bio primoran da do okončanja sudskog postupka u Apelacionom sudu u Nišu promeni naziv manifestacije, kako ne bi došlo do prekida u kontinuitetu održavanja najznačajnije književne manifestacije u Vranju".

Dodaje se i da je grad Vranje raspisao Konkurs za književnu nagradu "Bora Stanković" za prozna i dramska dela objavljena u Srbiji tokom 2011.godine.

Presudom prvostepenog suda u Vranju iz decembra 2011. godine Gradu Vranju je zabranjeno organizovanje književnih manifestacija "Borina nedelja" i "Justinove blagovesti" po tužbi književne zajednice "Borisav Stanković" iz Vranja i Miroslava-Cere Mihailovića.

Presudom se Gradu zabranjuje i raspisivanje konkursa za dodelu književne nagrade "Borisav Stanković". Grad Vranje je u januaru 2012.godine na ovu presudu podneo žalbu Apelacionom sudu u Nišu, i u isto vreme je podneo krivičnu prijavu protiv Miroslava-Cere Mihailovića, zbog, kako je navedeno u obrazloženju "falsifikovanja dokumenata".

Prošle godine, prvi put od osnivanja, u Vranju su održane dve manifestacije "Borina nedelja", jednu je organizovao Grad, a drugu Književna zajednica koja je uz pomoć gradske uprave ranijih godina bila organizator te manifestacije.

Usled spora Grada i Književne zajednice "Borisav Stanković" u 2011. godini su prvi put dodeljene i dve književne nagrade "Borisav Stanković".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umesto Borine nedelje, Borina kapija

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012

VRANJE, 6.MARTA 2012.(Beta) - Gradska uprava u Vranju saopštila je u utorak da će se, zbog sudskog spora sa književnom zajednicom "Borislav Stanković", tradicionalna književna manifestacija umesto "Borina nedelja", ove godine održati pod nazivom "Borina kapija"... VRANJE, 6.MARTA 2012.(Beta) -...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.