ZAVEJANIMA 25.000 LITARA DIZELA IZ ROBNIH REZERVI

Izvor: Kurir, 13.Jan.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVEJANIMA 25.000 LITARA DIZELA IZ ROBNIH REZERVI

Gorivo dobijaju Crna Trava, Sjenica, Vlasotince, Trgovište i Vranje

BEOGRAD - Republička direkcija za robne rezerve isporučiće ukupno 25.000 litara dizel-goriva opštinama Crna Trava, Sjenica, Vlasotince, Trgovište i Vranje za otklanjanje posledica snežnih nepogoda.

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim će Robne rezerve bespovratno isporučiti po 5.000 litara-dizel goriva D-2 svakoj od ugroženih opština, čija je ukupna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrednosti od 3,17 miliona dinara, saznaje Beta u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine.

Lokalne samouprave su se dopisima obratile Vladi Srbije sa zahtevom da Robne rezerve pruže pomoć kako bi se otklonile posledice vremenske nepogode, odnosno očistio sneg radi hitne intervencije na sanaciji putne infrastrukture i terena gde se nalaze ugrožena domaćinstva i zavejana područja opština.

Dizel-gorivo iz Robnih rezervi koristiće se samo kao pogonsko gorivo za rad građevinskih mašina, prevashodno buldožera.

U Srbiji prethodne noći nije bilo većih snežnih padavina, ali smetovi i dalje otežavaju život u pojedinim delovima zemlje, na Pešterskoj visoravni, u opštini Nova Varoš, okolini Ivanjice, opštini Crna Trava i Pčinjskom okrugu.

U Crnoj Travi oko 450 domaćinstava još nema struju, dok u opštinama Vladičin Han, Vranje i Bujanovac od petka je bez struje oko 360 domaćinstava u 11 sela, jer do mesta gde su kvarovi na dalekovodima ne može da se dođe zbog snežnih smetova. Magistralni i regionalni putevi, u regionima koji su se suočili sa velikom količinom snega, uglavnom su očišćeni i prohodni, ali je veliki deo lokalnih puteva i dalje neočišćen i teško prohodan.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.