Vukašin Obradović novi predsednik NUNS-a

Izvor: RTS, 03.Jul.2010, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukašin Obradović novi predsednik NUNS-a

Za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije izabran je glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vranjske" Vukašin Obradović.

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika ''Vranjske'' Vukašin Obradović izabran je za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Obradović je bio jedini kandidat na vanrednoj izbornoj skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog udruženja i izabran je većinom od 139 glasova, na mandat od četiri godine.

Obradović je, posle izbora, istakao da je u pravom planu udruženja u narednom periodu rad na Medijskoj strategiji koja će ''opredeliti medijsku scenu u Srbiji, ali i sudbinu novinara'', kao i da će se NUNS i dalje baviti zaštitom prava novinara.

''Konkretnim radom i postupcima podsetićemo sve da je NUNS ostao jedan od stubova demokratije u Srbiji'', naveo je Obradović.

NUNS će više pažnje da usmeri na rad i probleme lokalnih medija, koji su u teškoj situaciji, kao i na socijalna prava novinara kroz kontakte sa sindikatima jer novinari nemaju nikakvu zaštitu, naveo je Obradović, koji kaže da ujedinjenje sa Udruženjem novinara Srbije ''nije nešto o čemu će razmišljati u svom mandatu''.

Obradović takođe smatra da je sudska praksa u Srbiji postala opasna po medije i novinare i da se njom treba pozabaviti i međusobno i sa odgovarajućim institucijama.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se ujednači sudska praksa u Srbiji sa praksom u Evropi ''jer Srbija sve više počinje da liči na Miloševićevu Srbiju i Šešeljev zakon jer je medijima sve teže da plaćaju kaznu i opstaju na sceni''.

Vukašin Obradović je osnivač i glavni i odgovorni urednik nedeljnika ''Vranjske'', dobitnik više nagrada za novinarstvo, kao što su ''Jug Grizelj'', ''Stanislav-Staša Marinković'' i ''Dušan Bogavac''.

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila mu je 2009. godine nagradu ''Ličnost godine''.

Prethodni predsednik Đorđe Vlajić je podneo ostavku na mesto predsednika NUNS-a nešto manje od dva meseca pošto je izabran 10. aprila na tu funkciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukašin Obradović izabran za novog predsjednika NUNS-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jul.2010

Glavni i odgovorni urednik nedjeljnika Vranjske Vukašin Obradović izabran je danas za novog predsjednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Obradović je na vanrednoj izbornoj skupštini NUNS-a u Beogradu bio jedini predloženi kandidat, a izabran je sa 139 glasova od ukupno 145 članova...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.