Vučić obilazi Pčinjski okrug

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obilazi Pčinjski okrug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je u petak rano ujutru posetu Pčinjskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", gde je najpre u Vladičinom Hanu obišao renovirani deo Predškolske ustanove "Pčelica", nakon čega je posetio privatne fabrike nameštaja u ovom mestu i Dom penzionera u Surdulici.

Reč je o rekonstrukciji dela vrtića koji je uređen u okviru projekta proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje na teritoriji Opštine Vladičin Han. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vrednost projekta je 16,29 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila oko 13 miliona dinara.

Vučić u Vladičinom Hanu; foto: I. M.Vučića su sačekali tradicionalno uz so i pogaču, a mališani su pripremili sa svojim vaspitačima zabavni program. Kako je rekao, u vrtiću su mu se žalili da im trebaju novi zaposleni, ali je on podsetio da zabrana ostaje na snazi.

Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole - rekao je Vučić.

Pozdrav predsedniku; foto: I M.Nakon Surdulice, gde je posetio Dom za stare i odigrao partiju šaha, predsednik Srbije je u Vranju označio početak radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Ovaj projekat konačno počinje da se realizuje, iako su i sam Vučić, ali drugi funkcioneri više puta obećavali početak izgradnje i pomerali rokove.

Počinjemo izgradnju stanova za pripadnike bezbednosnih službi. U prvoj fazi će biti izgrađeno 186 stanova, a u drugoj 198, dok će u celoj Srbiji biti 8.122 jeftina stana - rekao je Vučić.

U Vranju će, kako je rekao, biti najjeftinija cena kvadrata i iznosiće 400 evra. Istovremeno je izgradnju jeftinih stanova u Nišu označila premijerka Ana Brnabić, a njih će, kao i one u Vranju graditi turska firma Tajšapi uz pomoć domaćeg partnera Milenijum tim, firme koja je učestvovala i u raščišćavanju Savamale. Sinhronizovana akcija; foto: S. M.

Svečanom početku radova u Vranju, pored Vučića, prisustvovali su i ministri Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić. Nakon otvaranja gradilišta, predsednik Srbije ide u obilazak Vinarije "Aleksić".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posetio i Trgovište, pogranično mesto na jugoistoku Srbije. Prošao je pored radnika Gumoplastike koji su ga čekali kako bi mu se požalili na status njihove firme, ali je zato posetio pogon Simpa u Radinovcima kraj Trgovišta.

Naglasio je da će raditi na tome da se otvori još jedan pogon u ovom kraju, a do kraja oktobra, kako je rekao, biće završeno 36 km puta od Trgovišta do auto-puta i 17 km puta ka Bosilegradu.

Hoćemo da vam pokažemo koliko nam je stalo do vašeg opstanka ovde. Vaša ljubav prema Srbiji je ono što nas obavezuje da pomognemo da ostanete ovde, budete naši graničari, čuvate našu zemlju kao i uvek što ste činili. Srbija je uz vas i tako će biti i ubuduće - rekao je Vučić.

Podsetimo, kampanju "Budućnost Srbije" Vučić je juče započeo u Aleksincu, a posle je obišao most u Grdeličkoj klisuri. Uveče je na centralnom trgu u Vranju okupljenima iz različitih krajeva Srbije govorio o svojim rezultatima, planovima za budućnost i idejama za rešavanje statusa Kosova.

Tekst će biti dopunjavan kako poseta napreduje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.