Izvor: RTS, 29.Jul.2021, 16:28

Vučić o "Geoksu": Do 15. septembra donosim rešenje u Vranje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da planira do 15. septembra da ode u Vranje i da do tada dolazi rešenje za Vranjance posle odlaska "Geoksa".
Biće još jedna ili dve fabrike tog tipa, a ovo je bilo najteže za nas, rekao je Vučić u Skoplju odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da Srbija subvencioniše dolazak investitora koji posle toga odlaze kao što je "Geoks".

Kaže i da je jedna nemačka kompanija zainteresovana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da zaposli 300 ljudi i da će imati veće plate nego u "Geoksu", a da posle toga ostaje da se zbrine još 400 ljudi.
Vučić je rekao da je politika subvencija izvanredna politika i da zahvaljujući njoj svi u Srbiji imaju veće plate, kao i da bez nje ne bi bilo ni uspeha zemlje.
"To je politika koja donosi rast i zaposljava ljude, donosi stabilnost i pravi razliku u odnosu na sve druge i u stopi rasta. Sve smo napravili tom politikom privlačenja investitora" ukazao je Vučić.
On je ocenio da je uvek bolje ulagati novac u fabrike nego nešto drugo, i dodao da je 1.200 zaposlenih u "Geoksu" proteklih godina ipak imalo plate, mada su one bile nedovoljne i manje nego u "Jumku" .
"Rešićemo problem ljudima u Vranju i dolazimo uskoro sa rešenjima", najavio je Vučić.
Ponovio je da bi i on uradio isto što i bivši predsednik Boris Tadić koji je napravio dogovor sa "Geoksom".
"Da sam bio na njegovom mestu isto bih uradio. Rekao bih renomirani investitor, tako zvuči", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

I Vučić potvrdio da Geoks odlazi, obećao da do 15. septembra stiže rešenje u Vranje

Izvor: JUGpress.com, 29.Jul.2021

SKOPLJE-VRANJE..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da planira do 15. septembra da ode u Vranje i da do tada dolazi i rešenje za Vranjance posle odlaska Geoksa...Biće još jedna ili dve fabrike tog tipa, a ovo je bilo nateže za nas, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.