Vranju zahvalnica za uspešnu saradnju sa Evropskim PROGRESOM

Izvor: juGmedia, 24.Feb.2018, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranju zahvalnica za uspešnu saradnju sa Evropskim PROGRESOM

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, prezentovao je u četvrtak u Beogradu razvojnu viziju grada sa kapitalnim projektima u oblastima ekonomske i društvene infrastrukture koji su prepoznati od strane Evropskog PROGRES-a, zbog čega mu je uručena zahvalnica za predanost i međusobnu saradnju u realizaciji projekata.

Predstavljajući postignute rezultate, Milenković je istakao da je saradnja sa Evropskim PROGRESOM dovela do realizacije 19 opštinskih i 14 međuopštinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << projekata ukupne vrednosti 753.286 evra.

Dalje infrastrukturno unapređenje Slobodne zone direktno utiče na privlačenje investitora, što vodi do otvaranja novih radnih mesta i intenzivnijeg ekonomskog razvoja. Sa druge strane, završetak Hirurškog bloka stvoriće uslove za kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu stanovnika Vranja i regiona“, rekao je Milenković objašnjavajući da se dodatne vrednosti projekata koji se realizuju sa Evropskim PROGRESOM ogledaju u stalnoj nadogradnji kapaciteta lokalne samouprave i primeni principa dobrog upravljanja.

Događaju, koji je organizovan u Sava centru, prisustvovali su i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ambasador Švajcarske Filip Ge i menadžer Evropskog PROGRESA Grem Tindal.

Evropski PROGRES je razvojni program koji sa 24,6 miliona evra finansiraju Evropska unija i Vlade Švajcarske i Republike Srbije, a realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u 34 lokalne samouprave jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.