Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjskog većnici o završnom budžetu grada

VRANJE

Gradsko veće usvojilo je na sednici u ponedeljak Odluku o završnom računu budžeta Grada Vranja za 2018. godinu, koja će biti prosleđena Skupštini na razmatranje i usvajanje.

Bojan Kostić, gadski većnik za budžet i finansije rekao je novinarima da su planirani i ostvareni rashodi u prošloj godini iskazani  kroz deficit u budžetu u visini od164 miliona dinara.

„Tu pre svega mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na izdvajanja za radove u seoskim mesnim zajednicama, završetak šetališta, druge faze Pozorišta, vrtića u naselju Raška, obilaznice u Bunuševcu, Hirurškog bloka, gradskog stadiona, ali i plaćanja po osnovu tužbi gradskih škola“, rekao je Kostić.

Ovo rukovodstvo je uspelo da u 2018. godini izdvoji 413 miliona za investicije, nasatvio je Kostić.

„Od toga 250 miliona dinara predstavljaju nove investicije, a vratili smo i stari dug u visini od 290 miliona dinara. U ovom trenutku, beležimo i 57 miliona dinara više prihoda nego u istom periodu prethodne godine. Na inicijativu gradonačelnika, još 2016. godine počelo se sa saniranjem dugova „Apoteke Vranje“ i do sada je vraćeno 160 miliona dinara, dok će u naredne dve godine biti isplaćeno još 43 miliona dinara po istom osnovu. Time je sprečen stečaj Apoteke, koja sada ima stabilno poslovanje i povećan promet od 50 odsto tokom prošle godine“, zaključio je većnik.

O Odluci o završnom računu budžeta biće reči i na sednici lokalnog parlamenta.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.