Vranjskim gimnazijalcima dve nagrade na Pozorišnim susretima u Kragujevcu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2023, 13:29

Vranjskim gimnazijalcima dve nagrade na Pozorišnim susretima u Kragujevcu

Nakon prošlogodišnjeg uspeha na Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu, dramska sekcija vranjske Gimnazije “Bora Stanković” je i ove godine osvojila dve nagrade, ovog puta sa predstavom Ožalošćena porodica rađenom po istoimenom delu Branislava Nušića.

foto: Gimnazija "Bora Stanković" U konkurenciji od 22 predstave iz različitih gradova Srbije, učenik četvrtog razreda Bogdan Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nagrađen je za najbolju mušku ulogu, a učenica drugog razreda Nina Tasić za najbolju epizodnu žensku ulogu.

Imali smo velika očekivanja od naše Dramske sekcije nakon prošlogodišnje nagrade i taj uspeh je ponovljen i ove godine. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na naše učenike jer ovih dana dobijamo mnogo lepih vesti o osvojenim naradama iz skoro svih predmeta. Tako Gimnazija “Bora Stanković” potvrđuje da dostojno opravdava tradiciju i uspehe koji stoje iza svih prethodnih generacija u njenom trajanju dugom 142 godine - kaže direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Adaptaciju i režiju za komediju Ožalošćena porodica potpisuje učenik četvtog razreda Đorđe Antić.

Pozorišni susreti učenika gimnazije Srbije su takmičenje republičkog nivoa koji se u Kragujevcu održavaju od 1996. godine, a ove godine održani su 25. put.

Na repertoaru su bile predstave koje se bave pitanjima mladih, ekologije, ali i adaptacije klasičnih dela.

Inače, Dramska sekcija vranjske Gimnazije je sa predstavom Ljubav, (nove) navike, panika na prošlogodišnjim Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu osvojila nagradu za originalni dramski tekst i za kolektivnu igru.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.