Vranjski učitelj najbolji edukator u Srbiji

Izvor: RTS, 23.Jan.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski učitelj najbolji edukator u Srbiji

Miomira Dejanovića, učitelja u vranjskoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković" Udruženje za podsticaj preduzetništva "Živojin Mišić" proglasilo je za jednog od najboljih edukatora u Srbiji.
Kao đak Miomir Dejanović stripove je skrivao u klupi i čitao ih na odmorima, kao učitelj ih koristi u nastavi da učenici lakše razumeju i usvoje lekcije. Likove iz stripova oživljava na pozornici u učionici. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Sadržaji iz gramatike deci bi bili dosadni, recimo pridevi, vrste prideva, upotreba slova ili glasa J. Ja to deci približavam kroz strip, tako da im te slike ostaju duže u pamćenju i to gradivo je dugoročnije", kaže Miomir Dejanović.
Ljubav iz detinjstva prema stripu učitelj prenosi i na đake. Nevena Dinov je za neke svoje crteže dobila i prve nagrade na takmičenjima:
"Nisam volela da crtam strip sve dok učitelj nije doneo da radimo. Stripovi su me privukli, jer volim da crtam."
"Tako razvijamo i maštu i meni je tako baš lepo, jer lakše shvatam lekcije", kaže njen drug Branko.
Sve crteže učenika čuva i zajedno sa svojim stripovima namerava da objavi. Zbornik će, nada se, biti korisna literatura i za buduće generacije.
"Strip može da podstakne decu i na čitanje. Tako, recimo, dam deci samo početak nekog dela, na primer bajke, i kažem im: Deco, ako želite da znate kako se završava ova bajka, kako uvek dobro pobeđuje zlo, vi ćete pročitati tu bajku", objašnjava Miomir Dejanović.
Stripovi Miomira Dejanovića Mideja izlaze u školskim listovima, osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a njegova predavanja uvrštena su u Zbornik priprema za ugledne časove.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.