Vranjski tekstilci odblokirali autoput

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski tekstilci odblokirali autoput

Posle sinoćnjeg razgovora u Vranju sa ministrom privrede Igorom Mirovićem, nezadovoljni radnici Pamučnog kombinata „Jumko“ oko 19,20 časova odblokirali su međunarodni autoput Beograd-Skolje.

Više od 1.000 štrajkača je 12.oktobra u 9,30 časova blokiralo deo Koridora 10 kod sela Ranutovac i okolne saobraćajnice,zbog čegas su se iz pravca Beograda i Vranja stvorile kolone autobusa,šlepera i kamiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duge preko deset kilometara.

Među „zarobljenim“ putnicima bilo je dosta dece i obolelih osoba iz drugih država.Štrajkači su samo propuštali kola hitne pomoći i novinare.

Situacija na blokiranom autoputu pogoršala se popodne,jer je putnicima i vozačima ponestalo hrane i vode.

- Zbog vas sam došao.Da sagledam vaše probleme.Da se u prostorijama „Jumka“ dogovorimo sa menadžmentom kako da vam pomognemo.ne odlazim iz Vranja dok se ne dogovorimo i pripremimo za sastanak sa prtemijerom Ivicom Dačićem 13.februara u 13 časova - rekao je Mirović.

Posle kratkog obraćanja ogorčenim,promrzlim i pokislim tekstilcima,koji od 13.januara štrajkuju zbog neisplaćenih sedam zarada,nepovezanog radnog staža od 2010.godine i neoverenih zdravstvenih knjižica od 1.juna 2013.godine,predstavnici Samostalnog sindikata i ASNS uputili su se u upravnu zgradu „Jumka“,gde su o nagomilanim socijalnim i poslovnim problemima razgovarali sa generalnim direktorom Zoranom Stošićem i njegovim saradnicima.

Na sastanak sa Ivisom Dačićem treba da odu čelnici reprezentativnih sindikata i predstavnici lokalne samouprave,koja je tekstilcima za vreme generalnog štrajka obezbedila besplatan autobuski prevoz do fabričkih hala,zdravstvenu zaštitu i lekove.Radnici „Jumka“ danas su najavili da će mprespavati na međunarodnom autoputu ukoliko im se ne obrati neko od državnih funkcionera.

Sklanjanju štrajka;a sa autoputa najviše su se obradovali putnici I vozačI,među njima Hajnc Klose iz Frankfurta,Dragan Korzanović iz Kladova,Nikola Debarlijev iz Skoplja I drugi vozači šlepera,koji su rekli das u nedužni doživeli terror tekstilaca I nekoliko časova zarobljeni proveli na putu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vranjski tekstilci odblokirali autoput, danas razgovori sa premijerom

Izvor: Blic, 13.Feb.2014, 02:40

Posle sinoćnjeg razgovora u Vranju sa ministrom privrede Igorom Mirovićem, radnici Pamučnog kombinata „Jumko“ oko 19,20 časova odblokirali su međunarodni autoput Beograd-Skolje...On je, posle deblokade magistralnog puta E-75 Beograd-Skoplje u selu Ranutovac kod Vranja, razgovarao sa predstavnicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.