Izvor: JUGpress.com, 27.Dec.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Vranjski maratonci” zadovoljni rezultatima koje su ostvarili u odlazećoj godini

VRANJE

Sumirajući tekuću takmičarsku godinu čanovi Atletskog kluba „Vranjski maratonci“ mogu da budu zadovoljni načinom na koji su predstavljali grad Vranje.

„Pored standardnih učešća na trkama u Srbiji, gde smo nastupili u petnaestak različitih gradova, možemo se pohvaliti i učešćem na inostranim trkama u Slovačkoj, Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Severnoj Makedoniji, Grčkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Francuskoj“, navodi se u saopštenju kluba.

Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz, gde su učestvovali na trkama nisu ostavili ravnodušne članove kluba.

Proteklu sezonu su, bez sumnje, obeležili sportski uspesi. Mesta na pobedničkom postolju su obezbedili Dunja Mihajlović, Jelena Stoiljković, Milan Andjelković i Nikola Janjić počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi.

Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50 kilometara čime su se klub i grad upisali u istoriju atletike.

Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu naše atletike.

Pored toga osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara. Suvišno je nabrajati osvojena odličja tokom sezone na raznim gradskim i planinskim trkama.

Treći vranjski polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio je sam vrh srpske atletike, kao što su Olivera Jevtić i Marko Ranković.

Vranjski maratonci nastavljaju i naredne godine sa učešćima na trkama, navodi se u saopštenju kluba.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.