Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2021, 17:14

Vranjski Dom zdravlja dobio novu upravnicu nakon što je prethodna smenjena zbog vakcinacije

Nakon što je početkom marta upravnica Doma zdravlja u Vranju smenjena sa funkcije zbog greške u vakcinaciji, na njeno mesto postavljena je doktorka Marina Džikić, potvrdila je za Južne vesti direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić. Da bi rešio problem organizacije vakcinacije u istom periodu kada je prethodna upravnica smenjena, za koordinatora ZC postavljen je direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji kaže da je sada sve organizovano kako treba i da trenutno nema potrebe za njegovim angažovanjem u Vranju.

Džikićeva je po struci pedijatar, kao i njena prethodnica Jadranka Ajanović koja je smenjena zbog propusta u vakcinaciji nakon što je Vranjanac greškom primio dve različite vakcine.

Bila je načelnica u Dečijem dispanzeru, a sada će, prema rečima direktorke Zdravstvenog centra Ljiljane Antić, obavljati funkciju upravnice Doma zdravlja.

Nekoliko dana pre smene Jadranke Ajanović za koordinatora Zdravstvenog centra postavljen je treći put za 6 godina direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević, a kako je tada rekao za Južne vesti dobio je instrukcije iz Ministarstva šta treba ispraviti kako se greške ne bi ponavljale i akcenat je bio stavljen na vakcinaciju.

Sada je, kako kaže, problem rešen i više nema potrebe za njegovim angažovanjem.

Vakcinacija je organizovana, to je ono što je bilo najpotrebnije. U kovid ambulanti i kovid bolnicama je više bilo tehničkih problema. Sada postoje dve kovid ambulante, jedna za pacijente koji se javljaju prvi put i druga za kontrolne preglede. Suštinski je najveći problem oko kovid bolnica što je Zdravstveni centar u procesu rekonstrukcije, pa je bio problem oko ulaza i izlaza, dezinfekcije, ali to je bilo ok u uslovima koje imaju - kaže Dimitrijević.

Podsetimo, smeni upravnice i imenovanju novog koordinatora u Zdravstvenom centru prethodila je pogrešna vakcinacija Vranjanca koji je primio prvu dozu Fajzerove, a revakcinisan kineskom vakcinom.

Nakon propusta je promenjen način vakcinisanja, pa se u Sportskoj hali mogu primiti sve vrste vakcina na 10 punktova.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Imenovana nova upravnica Doma zdravlja

Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2021

VRANJE..Doktorka Marina Džikić, pedijatar, imenovana je za novu upravnicu Doma zdravlja u Vranju, potvrdila je medijima direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, dr Ljiljana Antić...Do postavljanja na novu funkciju dr Džikić je bila načelnica u Dečjem dispanzeru, a na mesto upravnice Doma zdravlja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.