Vranjski ATD se ponovo vraća u crvenu zonu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2023, 16:49

Vranjski ATD se ponovo vraća u crvenu zonu

Broj ljudi koji sa simptomima kovida dođu na pregled u vranjski ATD je povećan, zbog čega ceo dispanzer od četvrtka, 2. februara opet prelazi u crvenu zonu. Pacijenti koji imaju otvorene kartone u ambulantama Sobina i Gornja čaršija, koje rade u sklopu Antituberkoloznog dispanzera, na pregled će se ubuduće javljati na odeljenju Opšte medicine u Domu zdravlja.

Krajem septembra prošle godine deo ATD-a izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je iz kovid sistema, a sada opet kompletno postaje crvena zona i radiće po tri medicinske ekipe u prvoj i drugoj smeni.

Radno vreme ostaje isto - radiće se svakodnevno od 7 do 20 sati, uključujući i vikend.

Prema informacijama iz Zdravstvenog centra, u ambulanti je tokom prethodnog dana pregledan 151 pacijent, od toga 57 prvih pregleda.

Urađeno je 59 antigenskih testova, a pozitivan nalaz dobila su 42 pacijenta, dok je upala pluća potvrđena kod 3 pacijenta.

Pregledano je i 56 deteta, a rezultati su pokazali da je jedno pozitivno na kovid.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.