Vranjska banja - turistički hit juga Srbije

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Maj.2010, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjska banja - turistički hit juga Srbije

VRANJE - Vranjska banja je svojim kapacitetima, kvalitetom ponude i cenama usluga zdravstveni i turistički brend juga Srbije, ističu u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

Direktor Specijalne bolnice u Vranjskoj banji dr Zoran Milosavljević ističe da bolesnički dan ovde, zavisno od kategorije sobe, košta od 1.650 do 2.400 dinara, a da gosti 24 sata imaju na usluzi lekara specijalistu i medicinsku sestru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
- Voda je lek za sve oblike reumatizma, posttraumatska i postoperativna stanja - posle preloma, ugradnje kukova, operacije kolena... Uspešno lečimo nervne bolesti, ishialgiju i diskus herniju, kožne - psorijazu i hronični ekcem, ginekološke upale, sekundarni sterilitet i upale želuca - kaže dr Milosavljević.

Direktor ističe da je u poslednje vreme, svaki treći gost koji je došao u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju, prethodno imao operaciju diskus hermije.

- U ovom trenutku kapaciteti Specijalne bolnice za rehabilitaciju koriste se sa 80 odsto, a među gostima je najviše Beograđana i Vojvođana, koji su, uz zdravstvene prednosti, ovde prepoznali mir, tišinu, čist vazduh i zdravu ishranu -  kaže Milosavljević. Slavoljub Kostić, šef marketinga Specijalne bolnice, ocenjuje da su status Vranjske banje na zdravstvenoj i turističkoj mapi Srbije izgradila i učvrstila tri podatka.

Prema istorijskim spisima, ovo je najstarija banja na Balkanu, koju su otkrili Rimljani. U pitanje je banja sa najtoplijom vodom u Evropi, čija je temperatura na izvorištu od 96 do 110 stepeni, u kojoj su se lečili članovi porodica Obrenovića i Karađorđevića.

Zbog tih svojstava banja i specijalna bolnica imaju stalne klijente, od kojih neki dolaze i dva puta godišnje, kao što su Sava Stanimirović iz Leskovca i Ljubiša Canić iz Golupca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.