Vranjska Neurologija dobila novi aparat neophodan u dijagnostici

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2021, 09:38

Vranjska Neurologija dobila novi aparat neophodan u dijagnostici

Novi EEG aparat za potrebe Službe neurologije, vredan 3,2 miliona dinara, dobio je vranjski Zdravstveni centar od Ministarstva zdravlja. Načelnica ove službe dr Gordana Radojčić kaže da su velike potrebe za dijagnostikom na tom aparatu, zato što je jedini u celom Pčinjskom okrugu.

Prema rečima Radojčićeve, aparat mogu da koriste i deca i odrasli.

Dobili smo 24-kanalni aparat za snimanje bioelektrične >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << aktivnosti funkcije mozga sa mogućnošću montaže dodatnih kanala u zavisnosti od potreba. Velike su potrebe za dijagnostikom na ovom aparatu zato što je on jedini u celom pčinjskom okrugu, na prostoru od Leskovca, do Gnjilana i njime se regustruju talasi na osnovu čega lekar donosi zaključak i dijagnostikuje problem. u pitanju bezopasna, bezbolna dijagnostička metoda koja se koristi kod epilepsije, kod svih ostalih oblika kriza svesti, tumora, poremećaja spavanja, oštećenja moždanih tkiva u psihijatriji... Aparat uključuje i monitoring što je takođe od velikog značaja jer omogućuje da se stanje pacijenta prati u potpunosti. Aparat mogu da koriste i deca i odrasli - kaže Radojčićeva.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić kaže da stari aparat nije bio u funkciji, a da su sada svi aparati u Zdravstvenom centru u funkciji.

Početkom godine, Zdravstveni centar je dobio ultrazvučni aparat, a kažu da očekuju novi skener i aparat za evakuaciju dima i aerosola koji nastaju prilikom upotrebe elektrohirurgije u operacionim salama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.