Vranjska Biblioteka izložbom i katalogom prezentuje legat Dragana Miničića Cige

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2021, 08:29

Vranjska Biblioteka izložbom i katalogom prezentuje legat Dragana Miničića Cige

Poklon zbirka sastavljena od monografskih i serijskih publikacija, umetničkih slika i publikacija sa posvetama autora, koju je Biblioteka dobila iz privatne kolekcije Vranjanca Dragana Miničića Cige, biće predstavljena u katalogu i na izložbi koju ova ustanova organizuje da bi javnosti prezentovala kulturno blago koje se nalazi u okviru Legata.

Kako saopštavaju iz Biblioteke “Bora Stanković”, ustanova je počela sa realizacijom projekta “Prezentacija Legata Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Miničića Cige kulturnoj javnosti”, koji je Ministarstvo kulture i informisanja finansira sa 565.800 dinara, imajuću u vidu značaj i raznovrsnost građe.

Ideja je da se izložbom javnosti prezentuje poklon zbirka, koju je gospodin Dragan darivao Biblioteci. Dragocen poklon uvećao je fond Biblioteke u prethodnoj godini za 1.063 jedinice monografskih publikacija, četiri naslova serijskih publikacija i šest umetničkih slika. Sa knjigama koje Miničić tokom ranijih godina poklanjao našoj Biblioteci legat zbirka sadrži ukupno 1.272 monografske publikacije - kažu iz Biblioteke.

Poseban kuriozitet Legata, dodaju, predstavljaju publikacije sa posvetama autora.

Podsetimo, Biblioteka je je krajem januara dobila privatnu zbirku književnih i umetničkih dela Vranjanca Dragana Miničića Cige, a prema rečima direktora Bibliteke, to je najveći poklon koji je ustanova ikada dobila.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.