Vranjska Banja dobija novi turistički kompleks

Izvor: B92, 24.Okt.2021, 10:16

Vranjska Banja dobija novi turistički kompleks

U Vranjskoj Banji u planu je gradnja novog turističkog kompleksa, a projektom je obuhvaćena parcela površine 2.136 kvadratnih metara.

Parcela je, kako se navodi, locirana u atraktivnom području sa dobrim položajem i poseduje sve elemente turističko-ugostiteljskog kompleksa na poljoprivrednom gazdinstvu, prenosi Ekapija.

Projektovane su saobraćajnice, parking prostor, objekti za smeštaj, ugostiteljski objekti sa baštama, pešačke staze, bazen, dečje igralište. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Takođe je predviđeno ograđivanje i ozelenjavanje.

Na ulazu je predviđen parking prostor i kapija sa pešačkim i kolskim ulazom. U produžetku se nastavlja glavna pešačka staza. Kompleks se sastoji od dva bungalova za smeštaj, prodavnice – etno marketa, četiri letnjikovca u funkciji natkrivanja prostora za ručavanje, jednog letnjikovca u funkciji bara sa pripadajućom baštom, bazen pripadajućom površinom i prateći sadržaji, kao što su igralište i prostori za boravak i okupljanje.

Bungalovi će biti površine 21,93 kvadrata i biće izgrađeni kao slobodnostojeći objekti u prizemlju. Sastoji iz pretprostora, dnevnog boravka i kupatila. Svojom funkcijom zadovoljava osnovne potrebe za boravak i smeštaj posetioca.

Prodavnica-etno market se sastoji iz prodajnog prostora i natkrivenog dela.

Bar sa baštom je smešten u centralnom delu kompleksa.

Konstrukcija letnjikovaca je od drveta, prilagođena je etno motivu koji je zastupljen u celom kompleksu.

Parkiranje je rešeno na samom ulazu u kompleks. Projektovano je devet parking mesta na parceli, o kojih je jedno za osobe sa posebnim potrebama.

Investitor je Goran Marković, a projekat je izradilo preduzeće Projektant 017 iz Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.