Vranje ulazi u četvrti dan bez vode

Izvor: S media, 24.Apr.2010, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje ulazi u četvrti dan bez vode

I danas, četvrti dan za redom, stanovnici Vranja se vodom za piće snabdevaju iz cisterni, a pojedini delovi grada, s vremena na vreme, dobijaju tehničku vodu koja se ne sme koristiti za kuvanje.

Na sednici Kriznog štaba jutros su predstavnici JP „Vodovod” saopštili da je nivo vode u akumulacionom jezeru Prvonek opao za 55 santimetara, ali da je to još daleko od granice posle koje bi ekipe krenule u otklanjanju kvara na magistralnom cevovodu.

„Na mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << teške havarije, u koritu reke Banjštice, i dalje su ogromne količine vode, zbog čega mašine i ekipe na mogu da pristupe otklanjanju kvara”, saopšteno je na sednici Kriznog štaba.

U nedostatku vode za piće, ekipe „Vodovoda” preduzimaju sve mere da, pored sedam postojećih, do večeras budu aktivirana još dva bunara, čime će, za grad od 60.000 stanovnika, biti obezbedjeno 50 odsto potrebnih količina tehničke vode.

„Na taj način će biti snabdevene sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole. U njihovim dvorištima biće postavljene cisterne sa pijaćom vodom, čime će se steći minimali uslovi da osnovne i srednje škole od ponedeljka počnu da rade”, zaključeno je na sednici Kriznog štaba.

U ovakvoj situaciji Zavod za javno zdravlje i inspekcijske službe intenzivno rade na sprečavanju bilo čega što bi dovelo do pojave zaraznih bolesti, a naročito na kontroli ugostiteljskih i objekata koji gradjanima nude brzu hranu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranjanci četvrti dan piju vodu iz cisterni

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2010

Već četvrti dan zaredom, stanovnici Vranja se vodom za piće snabdevaju iz cisterni, a pojedini delovi grada, s vremena na vreme, dobijaju tehničku vodu koja se ne sme koristiti za kuvanje...Na sednici Kriznog štaba jutros su predstavnici JP "Vodovod" saopštili da je nivo vode u akumulacionom jezeru...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.