Vranje traži privatnog partnera za zamenu i održavanje javne rasvete

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2021, 12:55

Vranje traži privatnog partnera za zamenu i održavanje javne rasvete

Odluku da se krene u izradu projekta javno-privatnog partnerstva za javnu rasvetu doneli su odbornici Skupštine Grada Vranja na današnjoj sednici. Novog direktora, na istoj sednici, dobilo je Javno preduzeće Uprava Banje, a odlukom odbornika na to mesto je postavljen Slobodan Nikolić, dok je novu-staru direktorku dobio Centar za socijalni rad.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković obrazložio je odluku da se krene u javno-privatno partnerstvo kojom će privatni partner >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji bude izabran na tenderu dobiti višegodišnji ugovor da brine o javnoj rasveti u tom gradu.

Formiran je stručni tim, koji će nakon usvajanja ove odluke pristupiti izradi projekta. Ovim projektom, postojeći sistem javnog osvetljenja u gradu biće modernizovan sa ciljem da se postigne bolja energetska efikasnost, ostvari ušteda u potrošnji električne energije i postignu poboljšanja u smislu zaštite životne sredine - istakao je gradonačelnik.

Na današnjoj sednici je odlučeno i da dosadašnja direktorka Centra za socijalni rad Dragana Arsić ostane na toj funkciji, ali ovog puta u v. d. statusu nakon što joj je istekao mandat.

Odbornici su, takođe, za vršioca dužnosti direktora JP Uprava Banje imenovali Slobodana Nikolić diplomiranog inženjera šumarstva, koji je na toj funkciji zamenio dosadašnjeg direktora Miloša Džikića.

Novog predsednika i članove Upravnog odbora dobilo je Kulturno-obrazovni centar Vranje, a usvojen je i izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2020. godinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.