Vranje slavi GRADSKU SLAVU (FOTO)

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jun.2021, 10:14

Vranje slavi GRADSKU SLAVU (FOTO)

Vranje u ponedeljak slavi gradsku slavu Svetu Trojicu, praznik u narodu poznat kao Duhovi. Svečana Liturgija počela je u Sabornom hramu Svete Trojce. Predvođeni vranjskim sveštenstvom i gradskim čelnicima, Vranjanci su nastavili tradiciju. Slava se završava presecanjem slavskog kolača u Sabornom hramu, posle čega će biti upriličena “trpeza ljubavi”.  
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Svečanim liturgijama Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2021

Duhovni ponedaljak, gradsku slavu danas su presecanjem kolača obeležili Leskovčani i Vranjanci. Pre same svečanosti u crkvma je služena liturgija, a Leskovčani su slavu obeležili litijom koja je prošla centralnim gradskim ulicama. U Vranju je povodom gradske slave liturgiju služio vladika Pahomije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.