Izvor: JUGpress.com, 08.Jun.2020, 22:21

Vranje slavi Duhovski ponedeljak

VRANJE

Današnji dan, Duhovski ponedeljak je slava Grada Vranja i Sabornog hrama Sveta Trojica.

Obeležavanje gradske slave, ove godine je dosta skromnije nego ranije, zbog epidemiološke situacije koja je izazvana koronavirusom.

U Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju Vladika vranjski Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije vranjske služio je svetu arhijerejsku liturgiju kojoj je prisustvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i rukovodstvo grada.

Govoreći o saradnji grada i eparhije vranjske, gradonačelnik Slobodan Milenković je podsetio na mnoge projekte koje su pokrenuli zajedno.

„Nadam se da ćemo do kraja godine završiti ili privesti bogoslužbenoj upotrebi hram u Bunuševcu, početi izgradnju crkve posvećenu Prohoru Pčinjskom u selu Zlatokop i obeležiti 950 godina postojanja manastira Sveti Prohor Pčinjski“, rekao je Milenković.

Gradonačelnik je svim Vranjancima čestitao slavu i poželeo mir, zdravlje i sreću.

Nakon službe održane su litije oko hrama Svete Trojice.

Duhovski ponedeljak kao gradsku slavu Vranje obeležava od 2003. godine.

To je treći praznik po značaju, posle Vaskrsa i Božića i uvek se praznuje 50 dan posle Vaskrsa.

Duhovi ili Trojica se slave tri dana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.