Vranje obeležilo gradsku slavu Duhovski ponedeljak

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje obeležilo gradsku slavu Duhovski ponedeljak

U prisustvu sveštvenstva, rukovodstva grada  i velikog broja vernika, u Sabornom hramu Svete Trojice, kao i litijama ulicama grada, u Vranju je obeležena gradska slava Duhovski ponedeljak.

Liturgiju je sa sveštenstvom služio vladika David Stobijski iz Ohridske arhiepiskopije, potom su krenule litije ulicama grada, a ispred Sabornog hrama Svete Trojice obavljeno je rezanje slavskog kolača.

Prisutnima su se obratili vladika David i gradski većnik Nenad Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji su svim vernicima čestitali slavu, ističući neophodnost da svi poštujemo duhovne vrednosti i budemo tolerantni.

Novoizabrani gradonačelnik Slobodan Milenković uputio je čestitku sveštenstvu i građanima u kojoj je izrazio zadovoljstvo što je novom rukovodstvu grada pripala čast da rad otpočnu obeležavanjem ovog značajnog događaja.

To me raduje jer sam svestan značaja obnove duhovnih vrednosti, što je preduslov za svaki drugi napredak. Svesrdno ću se zalagati da saradnja sa Eparhijom Vranjskom bude intenzivnija i blagorodnija. Novo rukovodstvo grada će posebnu pažnju posvetiti stvaranju ambijenta u kome će prave vrednosti dobiti na značaju. Vranjancima želim napredak i boljitak na svim poljima, a u ostvaravanju tog cilja u nama će imati pouzdanog partnera – rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković.

U porti Sabornog hrama Svete Trojice priređena je i “trpeza ljubavi” na kojoj su se mogli poslužiti svi okupljeni građani.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.