Vranje menja Statut grada na inicijativu Ministarstva odbrane

Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2017, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje menja Statut grada na inicijativu Ministarstva odbrane

VRANJE

Na inicijativu Ministarstva odbrane, Gradsko veće u Vranju donelo je Odluku o promeni Statuta grada.

Formirana je komisija, koja će pripremiti predlog promene Statuta.

U komisiji su većnica Danijela Milosavljević i odbornici Jelena Stanković i Dalibor Dimitrijević.

„Novom izmenom i dopunom biće precizirana ovlašćenja  i nadležnosti grada u oblasti planova odbrane. Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << odbrane je pokrenulo inicijativu, kako bi plan lokalane samouprave bio usklađen sa zakonom. To je neophodno jer je plan odbrane lokalne samouprave sastavni deo plana odbrane Republike Srbije. Izmenama i dopunama biće precizirana ovlašćenja Grada Vranja, koji će preko svojih organa obezbediti viši stepen odbrane“, rekla je na pres konferenciji  većnica Zorica Jović.

Većnici su usvojili i Izveštaj o dosadašnjem radu gradonačelnika  Slobodana Milenkovića, što do sada nije bila praksa. Kako je gradonačelnik izabrano lice, realno je da se javnost upozna sa njegovim radom, rekla je Jovićeva.

O tome će u ćetvrtak, 13. aprila, raspravljati odbornici Skupštine grada.

Gradsko veće usvojilo je i predlog Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi, a na narednoj sednici biće doneta odluka o raspisivanju konkursa za ove namene.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.