Vranje među najtrasparentnijima

Izvor: juGmedia, 17.Maj.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje među najtrasparentnijima

Vranje je u rangu sa 15 jedinica lokalne samouprave po osnovu istraživanja organizacije  „Transparentnost Srbija“  svrstano na treće mesto  u oblasti dostupnosti informacija.

Istraživanje pod nazivom“ Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“, realizovano je uz finansijsku pomoć Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji

Na osnovu iste metodologije kao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i pre dve godine, uz modifikovanje i preciziranje nekoliko indikatora, ovoga puta je ocenjeno i rangirano 15 jedinica lokalne samouprave u Srbiji koje su bile među najbolje ocenjenim 2015. godine.

Grad Vranje u ovom rangiranju ima indeks 62, na skali od 0 do 100, što je dva poena bolje nego pre dve godine i na trećem je mestu sa istim brojem poena,  kao i drugoplasirana opština Raška.

Želimo da ukažemo da, posmatrano po kategorijama, Vranje ima visoke ocene u oblasti dostupnosti informacija o radu Skupštine grada i Gradskog veća, kao i u oblasti budžeta“, navodi se u izveštaju Transparentnosti Srbija za 2017. godinu, u kome se  ističeda postoji veliki prostor za povećanje indeksa kroz sprovođenje pojedinih mera.

Na prvom mestu je grad Pančevo sa 67 poena. Od većih gradova, Novi Sad je na 7. mestu, Niš na 8., a Beograd na 13. mestu.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.