Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2020, 17:16

Vranje među 19 gradova i opština koji su dobili zaštitnu opremu

VRANJE

Ukupno je obezbeđeno 3100 maski i isto toliko pari rukavica, u vrednosti od 12.690 evra. Svi oni dobijaju zaštitnu opremu koja je dovoljna za sve zaposlene u lokalnoj administraciji.

Dostava zaštitne opreme lokalnim samoupravama je počela 22. maja i biće završena do 29. maja, uz poštovanje zdravstvenih preporuka.

Zaštitna oprema je obezbeđena uz podršku projekta nemačko-srpske razvojne saradnje “Podrška reformi javne uprave u Srbiji“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji sprovodi GIZ.

U saradnji sa ovom nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju Stalna konferencija gradova i opština sprovodi aktivnost „Unapređenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou“.

Cilj je jačanje kapaciteta lokalne samouprave da upravljaju resursima i podižu kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi uz poštovanje principa dobrog upravljanja.

Imajući u vidu važnost bezbednosti na radu, kao i rizik širenja virusa u radnim kolektivima na koji je krizni štab nedavno ukazao, podrška u vidu zaštitne opreme doprinosi bezbednijem i efikasnijem radu zaposlenih. A kako su zaposleni u gradovima i opštinama u stalnom kontaktu sa građanima i građankama, dodatna zaštitna oprema će doprineti kontinuitetu pružanja javnih usluga.

Lokalne samouprave za koje je obezbeđena zaštitna oprema su, osim Vranja i Pirot, Niš, Medveđa, Bela Palanka, Sombor, Kruševac, Kragujevac, Čačak, Vrnjačka Banja, Nova Varoš, Loznica, Šabac, Plandište, Subotica, Sremska Mitrovica, Svilajnac, Rača i Mali Zvornik.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.