Izvor: Radio 021, 20.Maj.2020, 20:15

Vranje i dalje žarište

U Vranju je potvrđeno još pet slučajeva korona virusa, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu grada.

Kako se navodi, juče su poslati uzorci 321 osobe u laboratorije u Nišu i Beogradu, a danas su dobili rezultate 90 uzoraka, od kojih je pet pozitivno na korona virus.

U odvojenokm saopštenju na sajtu grada Vranja navodi se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u taj grad na jugu Srbije došla delegacija kineskih medicinskih stručnjaka koju predvodi predstavnik Centra za kontrolu bolesti Peng Džićijang.

"Najnoviji slučaj pokazuje da je izolovano žarište otkriveno na vreme i vrlo brzo stavljeno pod kontrolu i to je najbolji način u borbi sa epidemijom do njenog potpunog gašenja", rekao je infektolog iz kineskog tima Lin Binglijang, a navodi se u saopštenju grada.

Vranje je uz Leskovac i Negotin ponovo postalo žarište korona virusa proteklih dana. Najviše zaraženih u ovom gradu je poteklo iz fabrike nameštaja.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.