Vranje domaćin festivala Mali Joakim, na programu 7 predstava za decu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2023, 15:28

Vranje domaćin festivala "Mali Joakim", na programu 7 predstava za decu

Od 12. do 18. novembra u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju biće održan 16. Festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade "Mali Joakim" na kojem će domaće glumačke trupe izvesti 7 predstava - 6 u takmičarskom programu i jednu u čast nagrađenih.

Nakon Leskovca koji je prošle godine ugostio festival pozorišta za decu, domaćin je ove godine takođe grad na jugu Srbije.

Selektor ovogodišnjeg festivala je glumac i umetnički direktor vranjskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teatra Bojan Jovanović koji je izabrao 6 od 11 prijavljenih predstava.

Program će otvoriti predstava domaćina - Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju. Reč je o komadu "Pinokio", po tekstu i u režiji Darka Kovačovskog.

Drugog dana na programu je predstava "Mulan", po tekstu Tijane Grumić, u režiji Damjana Kecojevića, koju izvodi Pozorište za decu Kragujevac.

Treći dan rezervisan je za komad "Vasilisa Prekrasna" po tekstu Miodraga Stanisavljevića, a u režiji Vahidina Prelića i izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Užice.

Već narednog dana najmlađa publika u Vranju moći će da pogleda "Hrabru krojačicu'' u režiji Marka Torlakovića, koju je radilo Kruševačko pozorište, a potom je na programu "Bajka o ribaru i ribici" koju je po tekstu Nine Pavlović režirala Vjera Vidov sa glumcima Pozorišta lutaka Niš.

Takmičarski program zatvara komad Kraljevačkog pozorišta "Jednobrki vitez'', po tekstu Dejana Aleksića i u režiji Aleksandre Kovačević.

Festival se završava predstavom u čast nagrađenih - "Uobražena Margareta", po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića, a izvešće je ansambl Narodnog pozorišta Leskovac.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu - Aleksandar Radulović, umetnički direktor Narodnog pozorišta u Pirotu, Sonja Milojević, glumica Šabačkog pozorišta i Ivan Janković, glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Cena pojedinačne karte je 300 dinara, dok festivalski komplet košta 1.800 dinara. Karte se već mogu kupiti na blagajni pozorišta, kao i onlajn na sajtu vranjskog Pozorišta.

Organizator festivala je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije i Pozorište ,"Bora Stanković'' kao domaćin.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.