Vranje dobija svoja znamenja

Izvor: juGmedia, 08.Nov.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje dobija svoja znamenja

VRANJE -  Na današnjoj sednici gradskog veća usvojen je  izveštaj Komisije za utvrđivanje znamenja i datuma obeležavanja gradske slave kao i Nacrt Odluke o simbolima grada Vranja i njihovoj upotrebi, koji treba da se nađe pred odbornicima. Gradonačelnik Zoran Antić je rekao da Vranje konačno, posle 37 godina, umesto amblema dobija svoja zvanična znamenja, i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da je današnji dan, Mitrovdan, istorijski za sve građane Vranja. O heraldičkoj i istorijskoj osnovi novog grba  govorio je Nikola Salatić, jedan od članova pobedničkog autorskog tima iz Vranja.

Predlog novog gradskog grba sadrži simbole srednjevekovne Srbije, borbe za oslobođenje od Turaka, Belog mosta, ali i razvoja grada u periodu posleratne industrijalizacije.

Nakon usvajanja predloga novih znamenja na narednoj sednici Skupštine grada, novi grb Grada Vranja će biti u upotrebi u svim zvaničnim dokumentima Grada i gradskih javnih ustanova i preduzeća.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vranje posle 37 godina ponovo dobija grb i zastavu

Izvor: Mondo, 08.Nov.2013

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su danas Nacrt odluke o simbolima grada i njihovoj upotrebi čime će Vranje..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.