Vranje: Truju pse oko vrtića

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Truju pse oko vrtića

Foto: Monique Gidding/Flickr.com

Prema podacima Udruženja za zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“, od početka godine zabeleženo je na desetine slučajeva trovanja pasa na gotovo isti način. Po svemu sudeći, otrov nije namenjen vlasničkim psima već napuštenim životinjama i pakuje se zajedno sa hranom koja služi kao mamac „lutalicama“. Sa ovim psima grad Vranje ima ogroman problem otkako je u martu zatvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << azil za pse.

- Od početka godine pojedinac ili više njih seju izuzetno jak nervni otrov koji životinju tešku oko tridesetak kilograma usmrti za petnaestak minuta. Da zlo bude još veće, prema našim podacima sa terena, otrovi se bacaju uglavnom u blizini škola i vrtića - kaže predsednica udruženja Rosa Drmonjić.

Ona kaže da policija ne obavlja valjano svoj posao u ovakvim slučajevima kojih je sve više.

- U svakom slučaju zlostavljanja i ubistva životinje koji smo ispratili u poslednje dve godine, na teren su jedva izlazile patrole, inspektori su telefonom procenjivali da li je u pitanju zlostavljanje ili trovanje. Samo u par slučajeva su leševe uklanjali radnici komunalnog preduzeća po pozivu policije - tvrdi Drmonjić.

Načelnik vranjske policije Slađan Velinović negira njene navode i kaže da policija izlazi na teren po svakom prijavljenom slučaju i izveštaj dostavlja tužilaštvu, koje dalje postupa.

Nemanja Nuhijević, član gradskog veća kaže da je lokalna samouprava i te kako svesna problema i da će uskoro pokušati da u zakonskim okvirima reši ovu situaciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.