Vranje: Svim službama u gradu naloženo da budu ažurnije u čiščenju snega

Izvor: JUGpress.com, 11.Jan.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Svim službama u gradu naloženo da budu ažurnije u čiščenju snega

VRANJE

U Vranju je sneg prestao da pada nakon sedam dana. Visina snežnog pokrivača je 30 centimetara.

Zbog neprohodnosti puta autobusi ne saobraćaju na relaciji Vranje – Lepčinjce. Na kolovozu ima snega i leda, najteže situacija je na putevima prema planinskim selima, kažu nadležni.

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koja je održana, u petak, razmatrao je situaciju na području Grada Vranja nakon snežnih padavina.

Preduzeću „Saba Belča“ je naloženo  da intenzivira rad raspoložive mehanizacije u skladu sa planom rada zimske službe, a javnim preduzećima „Komrad“ i „Vodovod“ dat je nalog da nastave sa preduzimanjem hitnih mera na održavanju javnih površina i čišćenju ulične kanalizacione mreže.

Gradski štab za vanredne situacije zatražio je od MBA „Ratko Mitrović“ – ogranak JUG 4, da nastavi sa održavanjem i čišćenjem državnih putnih pravaca na teritoriji grada Vranja.

Centar za socijalni rad je u obavezi da u slučaju potrebe obezbedi privremeni smeštaj ugroženim građanima, kao i da ekipe ove ustanove obilaze stanovništvo, naročito u seoskim sredinama.

Jedan od zaključaka je da Odeljenje za inspekcijske poslove pojača kontrolu čišćenja snega i leda ispred poslovnih lokala, stambenih zgrada, autobuskih stajališta, otvorenih tržnih centara, kao i kontrolu uklanjanja ledenica.

Zatražena je i puna mobilnost poverenika civilne zaštite, njihovih zamenika i sekretara mesnih zajednica, koji su u obavezi da budu u stalnom kontaktu sa Operativnim centrom Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarijom za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju uputio je apel vlasnicima da pravilno parkiraju  svoja vozila, kako bi službe zimskog održavanja mogle nesmetano da funkcionišu.

Zbog nepropisno parkiranih vozila problema sa čišćenjem snega bilo je u Ulicama Strahinjića Bana, Gnjilanskoj, Zelengorskoj i delu Hilandarske.

Sednicom Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju predsedavao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.