Vranje: Pomažu osuđenicima da posle kazne pokrenu biznis

Izvor: Blic, 19.Feb.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Pomažu osuđenicima da posle kazne pokrenu biznis

Regionalni koordinator nemačke humanitarne organizacije “Help” Klaus Mok i gradonačelnik Vranja Zoran Antić potpisali su danas ugovor o saradnji u projektu „Podrška resocijalizaciji osuđenika“.

Vlada Nemačke, lokalna samouprava i Okružni zatvor u Vranju sa 65.625 evra finansiraće nabavku opreme za pokretanje sopstvenog biznisa deset bivših osuđenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Posle odsluženja zatvorske kazne osobe koje su osuđene za lakša krivična dela i spadaju u grupu socijalno najugroženijih dobiće opremu u proseku vrednu 2.400 evra.

U saradnji sa “Helpom”, grad planira da za 30.000 evra nabavi opremu za pekarsku radionicu u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora. Zahvaljujući nemačkom donatoru, u Vranju je u poslednjih sedam godina otvoreno više od 100 radnih mesta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.