Vranje: Hapšenje zbog utaje poreza

Izvor: BKTV News, 29.Nov.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Hapšenje zbog utaje poreza

Sedam osoba privedeno u Vranju zbog sumnje na zloupotrebe prilikom izgradnje stambenih i poslovnih objekata. Sumnja se da su time stekli protivpravnu imovinsku korist od skoro dva miliona evra.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su u Vranju sedam osoba osumnjičenih da su zloupotrebama prilikom izgradnje stambenih i poslovnih objekata stekli protivpravnu imovinsku korist od 1,8 miliona evra, saznaje RTS.
Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dela zloupotrebe položaja odgovornog lica, zloupotrebe službenog položaja, građenja bez građevinske dozvole i poreske utaje, dok je krivičnim prijavama obuhvaćeno još devet osoba.
Portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković rekao je da se svi privedeni kojima je određeno policijsko zadržavanje, sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza.
Privedeni su vlasnik i direktor preduzeća “Europetrol” Goran V, vlasnik i suvlasnik preduzeća “Sedmi jul” Dragan J. i Novica S, šef Građevinske direkcije za Grad Vranje Vesna J, građevinski inspektor Zoran C, odgovorni projektant Inženjerske komore Srbije Snežana R. i bivši načelnik Opštinske uprave Grada Vranja Nebojša Lj.
Nastavak akcije na suzbijanju nelegalne gradnje i zloupotreba u vezi sa izdavanjem građevinskih dozvola pripadnici Uprave kriminalističke policije sproveli su u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Vranje i Tužilaštvom u Vranju.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.