Vranje: Gde je nestalo dva miliona evra?

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Gde je "nestalo" dva miliona evra?

Vranje -- Vranjski Zdravstveni centar dobio je negativno mišljenje za finansijske izveštaje nakon nepotpuno i netačno iskazanih podataka u završnom računu.

Državni revizori su utvrdili da je Zdravstveni centar od 247,4 miliona dinara iskazao čak 208 miliona dinara manje obaveze, pišu Južne vesti.

U završnom računu za 2018. godinu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskazana glavnica duga, kamata, sudski troškovi i fakture dobavljačima, a nepravilno su isplaćivane i zarade.

Pored toga, kako se navodi u izveštaju, nisu knjižena ni potraživanja od RZFO od 10 miliona dinara,a u zavrsnom računu nema ni sedam miliona vredne opreme iz donacija, kao ni mobilnih telefona u vrednosti od 2,2 miliona dinara.

Zdravstveni centar je uvodio prekovremeni rad zaposlenima sa skraćenim radnim vremenom, utvrdio pravo na skraćeno radno vreme suprotno propisima, pa je na taj način isplaćeno više od 64,1 milion dinara, navodi se u izveštaju revizora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.