Izvor: JUGpress.com, 10.Jun.2020, 11:49

Vranjanka dobitnica nagrade “Mladi Dis”

VRANJE

Aleksandra Jovanović iz Vranja ovogodišnja je dobitnica nagrade „Mladi Dis“.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu: Enes Halilović, Uroš Ristanović i Nemanja Veljović Subrosa, koji je ispred sebe imao 23 rukopisa.

Nagrada je Aleksandri pripala za rukopis poezije „Jagma“, koji je stigao pod šifrom „Pekmez od šljiva“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„Nagrađeni rukopis uspeva da na nepretenciozan i suptilan način prikaže lična iskustva pojedinca, ali i da kroz njih u horizont razmišljanja prizove savremene i uglavnom prećutkivane teme poput iseljeništva, problema urbanizacije grada i otuđenja od porodice i društva“, navodi se u obrazloženju žirija.

Uručenje nagrade biće na završnim svečanostima pesničke manifestacije „Disovo proleće“, koja će ove godine biti održana 57. put.

Nagrada „Mladi Dis“ sastoji se od plakete i štampanja nagrađene zbirke poezije.

Manifestaciju organizuje Gradska biblioteka u Čačku i posvećena je pesniku Vladislavu Petkoviću Disu, koji potiče iz tog kraja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.