Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanka ambasadorka Srbije u evropskoj mreži

VRANJE

Dejana Stošić, studentkinja i edukatorka za vršnjačko nasilje Odbora za ljudska prava u Vranju, u sklopu koga od januara ove godine postoji SOS kutak za devojke, izabrana je na konkursu Wave mreže Evrope za ambasadorku Srbije u ovoj organizaciji.

Ova mlada Vranjanka je izabrana u konkurenciji četrdesetak aktivista iz zemlje i biće predstavnik Srbije u okviru “Step up” kampanje koja se odnosi na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << promociju Istanbulske konvencije, kao i zagovaranje njenog usvajanja u onim parlamentima zemalja koje to još uvek nisu učinile.

„Ovo je veliko priznanje za našu nevladinu organizaciju i napore ulažemo u promociji Istanbulske konvencije, što smo činili kroz više akcija na jugu Srbije u okviru Kampanje šesnaest dana aktivizma“ navodi se u saopštenju OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja.

Kutak za devojke formiran je u okviru SOS telefona za žene žrtve porodičnog nasilja, koji radi u okviru Odbora za ljudska prava, najstarije nevladine organizacije u Pčinjskom okrugu, a njegov rad podržan je od strane Ambasade Australije u Srbiji.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.