Vranjanci prikupili 63 jedinice krvi za nišku Kardiohirurgiju u znak podrške lekarima

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2023, 10:16

Vranjanci prikupili 63 jedinice krvi za nišku Kardiohirurgiju u znak podrške lekarima

63 jedinice krvi prikupilo je u subotu Humanitarno udruženje “Koce zauvek” u Vranju za nišku Kliniku za kardiohirurgiju, saopštavaju oni i dodaju da tako žele da podrže lekare iz Niša koji su operacijama vikendima eliminisali liste čekanja.

Iz Udruženja navode da je bilo predviđena da od 11 do 15 sati, koliko je trajala vanredna akcija davanja krvi, prikupe 50 jedinica, ali da je interesovanje humanih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bilo veće.

Ističu da su to izveli zahvaljujući tehničkoj podršci ekipe Zavoda za transfuziju krvi Niš i da je sva krv namenjena Kardiohirurgiji u tom gradu.

Akcija je namenjena kao podrška lekarima Kardiohirurgije Kliničkog centra Niš, koji su, ne žaleći sebe i svoje slobodno vreme, izveli veći broj kardiohirurških operacija i time smanjili listu čekanja na svom odeljenju. Hvala im u ime svih operisanih pacijenata - poručuju iz Udruženja “Koce zauvek”.

To nije prvi put da oni organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi, uz poruku “Vreme je da mislimo na sutra”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prikupljene 63 jedinice krvi u akciji dobrovoljnog davanja u Vranju kao podrška niškim kardiohirurzima

Izvor: Danas, 23.Apr.2023

Ukupno 63 jedinica krvi prikupljeno je u vanrednoj akciji dobrovoljnog davanja, koju je organizovalo Humanitarno udruženje "Koce zauvek" iz Vranja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.