Vranjanac trči od Dahle do Marakeša da pomogne malom Maksimu Milenkoviću

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2023, 13:43

Vranjanac trči od Dahle do Marakeša da pomogne malom Maksimu Milenkoviću

Fitnes stručnjak i humanista Marko Nikolić iz Vranja odlučio je da za 15-20 dana pretrči maraton od 1.400 kilometara, kako bi prikupio novac za 4-godišnjeg Maksima Milenkovića, koji boluje od specifične mutacije gena, koja čak nema ni naziv. Maksimu je za lečenje u Španiji potrebno 80.000 evra, navode iz fondacije "Pokreni život".

Maksim je rođen prevremeno, ali kao zdrava beba. Nakon mesec dana, dobio je infekciju zbog koje je primljen na Dečiju kliniku u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i od tada počinje njegova borba.

Nikolić odlučan da pređe 1.400 kilometara; foto: Privatna arhivaDobija prvi epileptični napad, počinje da gubi na kilaži, da otežano diše i gubi reflekse. On ne može samostalno da drži glavu, da sedi, pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom i hrani se putem PEG-a.

U Nemačkoj je ustanovljeno da Maksim ima mutaciju gena, koja čak nema ni naziv.

Njemu je hitno potrebna genetska terapija u Španiji, gde se trenutno i nalazi na analizama, ali za to je neophodno 80.000 evra.

Vranjanac Marko Nikolić pridružio se prikupljanju novca i želi da za od 15 do 20 dana pređe 1.400 kilometara, uz poruku da se ne vraća kući dok ne pređe celu distancu.

On kreće od Dahle pustinjom do Marakeša i poziva sve koji mogu da kupuju kilometre - jedan kilometar je 6.600 dinara ili 33 SMS-ova, što znači da je potrebno 46.800 poslatih poruka da bi Marko stigao do cilja, a Maksim primio terapiju u Barseloni.

Oni koji žele da pomognu mogu to učiniti slanjem SMS-a sadržaja 61 na 3800, uplatom na dinarski račun 160-6000001495942-25 ili na devizni račun 160-6000001495995-60, preko Paypal-a ili preko E-doniraj.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Marko će trčati 1.400 kilometara kroz pustinju Maroka kako bi pomogao bolesnom dečaku iz Niša (FOTO)

Izvor: Blic, 26.Avg.2023

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i fitnes menadžer koji već pet godina živi i radi u Kuvajtu spreman je za novi, neverovatan, humanitarni poduhvat. On planira da pretrči 1.400 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.