Izvor: B92, 15.Okt.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vordsvort:BiH mora da bude celovita

Vranje -- Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort izjavio je u Vranju da Bosna i Hercegovina mora da se očuva kao celovita država.

"Postoje neki nesporazumi oko Bosne i njene uloge u evropskim integracijama, ali pitanje njene osnovne strukture kao države sa dva entiteta povodom toga uopšte neće biti otvoreno", rekao je Vordsvort. "Ne možete imati uspešne entitete ako nije uspešna cela država >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to je jedino o čemu se sada otvorilo pitanje, odnosno kako da se učine uspešnijim i entiteti i država",rekao je on,

Na pitanje da li Velika Britanija očekuje od Srbije poseban uticaj na premijera Republike Srpske Milorada Dodika oko ustavnih promena u tom zemlji, on je rekao da se "ne razmatra pitanje osnovne strukture Bosne, već kako da se nađe način da Bosna kao celina funkcioniše".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.