Vojna svečanost povodom Dana vojske

Izvor: juGmedia, 23.Apr.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna svečanost povodom Dana vojske

Pripadnici 4. brigade Kopnene vojske sa svim svojim jedinicima ponos su, ne samo grada, već i susednih opština Pčinjskog upravnog okruga koji danonoćno brinu o bezbednosti i stabilnosti, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na vojnoj svečanosti povodom 23. aprila Dana vojske u kasarni “Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog” u Vranju.

Milenković je naglasio da lokalna zajednica ima ogromno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << poverenje u Vojsku, jer je ona njihov oslonac, i neko na koga mogu uvek da  računaju.

„Mnogo puta pružali ste nam podršku u situacijama kada su usled vremenskih i elementarnih nepogoda, ljudski životi i imovina bili ugroženi”, istakao je Milenković sa željom da vojnici služe u miru.

Obraćajući se prisutnima, komandant 4. brigade Kopnene vojske, pukovnik Slobodan Stopa, govorio je o brojnim aktivnostima koje je 4.brigada sprovela između dva praznika.

Osim obezbeđivanja granica, međunarodne vojne i civilno-vojne saradnje, kao i obuke jedinica, Stopa je posebno istakao značaj vojno-taktičke vežbe “Sadejstvo 2018” koja je održana u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha.

“Za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske ne postoji uzvišenija misija od pružanja pomoći građanima i jačanja međusobnog poverenja vojske i naroda”, rekao je Stopa i dodao da su postignuti rezultati dokaz visoke profesionalnosti i osposobljenosti pripadnika ove brigade.

Dan vojske Srbije obeležava se od 2011. godine, a centralna proslava organizovana je danas u Beogradu.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Štab za vanredne situacije na OBUCI

Izvor: OkRadio.rs, 24.Apr.2018, 11:50

U Vranju se održava obuka za članove Gradskog štaba za vanredne situacije, koju je organizovao Nacionalni trening centar Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Obuci prisustvuju i članovi Štabova iz opština Pčinjskog upravnog okruga.   U ime domaćina...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.