Vlada šalje poseban medicinski tim u Vranje zbog konstantno velikog broja zaraženih

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2021, 22:20

Vlada šalje poseban medicinski tim u Vranje zbog konstantno velikog broja zaraženih

"Tu se nešto ne događa kako treba" – ovim rečima pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković opisuje epidemiološku situaciju u Vranju. Zbog konstantnog velikog broja zaraženih u tom gradu, kako je rekao, sutra će Vranje posetiti jedan tim iz Ministarstva zdravlja, da bi videli na licu mesta zašto taj grad dugo beleži lošu epidemiološku situaciju.

Na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << posebna ekipa će otići u Vranje da ispita u čemu je problem i da, ukoliko bude moguće, dođe do rešenja.

Jedan tim iz Ministarstva zdravlja koji će videti na licu mesta zbog čega imamo u ovom trenutku tako veliki problem sa Vranjem i situacija koju smo imali u prethodnom vremenskom periodu, jer je veoma čudno da je Vranje od početka već dugi vremenski period i u apsolutnim brojevima i u svim mogućim brojevima koje dobijamo, ima ogroman broj zaraženih pacijenata – rekao je Gojković.

Prema poslednjim podacima, u Vranju su od kovida preminula dva pacijenta, a kako prenosi RTS, jutros je ispred kovid ambulante u tom gradu preminuo 83-godišnji muškarac, kome je, kako je rekla direktorka Doma zdravlja Jadranka Ajanović, kovid potvrđen pre četiri dana, 25. februara.

Podsetimo, o zdravstvenom sistemu i vakcinaciji u Vranju govorio je Slađan Antić koji je greškom primio dve različite vakcine. Iako je revakcinisan pre 10 dana, do juče ga niko od nadležnih nije kontaktirao.

Poslednji podaci Štaba pokazuju da je u Vranju kod još 64 osobe potvrđen virus korona.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.