Izvor: JUGpress.com, 17.Nov.2022, 20:06

Vlada Japana donirala specijalno vozilo Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite  

VRANJE

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju dobiće specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom. Ovo je saopšteno na svečanosti koja je organizovana u Vladi Srbije. Povod je bilo potpisivanje ugovora za četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je podržala Vlada Japana.

„Ovo vozilo će umnogome olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika i unaprediti kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njihovog života. Uspešna saradnja između naše lokalne zajednice i naroda Japana, unazad više godina, dokaz je prijateljskih odnosa naše dve zemlje. U želji da se naši odnosi i ubuduće zasnivaju na prijateljskim iskustvima, još jednom se zahvaljujem na podršci“, rekla je na ceremoniji članica Gradskog veća u Vranju Danijela Milosavljević.

Ugovor je potpisala Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, koja je izjavila da je vrednost donacije 40.155 evra.

Potpisana su ukupno četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je podržala Vlada Japana. Za Opštu bolnicu u Aleksincu, Zdravstveni centar u Kladovu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac” u Tutinu. Vrednost ovih donacija je 269.455 evra.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999 godine do sada premašuje 510 miliona evra, a kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva veća je od 15 miliona evra.

Ceremoniji su prisustvovali ministarka zdravlja dr Danica Grujičić i ambasador Japana u Republici Srbiji Takahiko Katsumata.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.