Više od pola miliona za obilaznicu i bolnicu

Izvor: juGmedia, 17.Maj.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od pola miliona za obilaznicu i bolnicu

Za realizaciju novog infrastrukturnog projekta u Vranju, Upravni odbor Evropskog  PROGRES-a, na sednici održanoj u Prolom Banji, odobrio je novu donaciju vrednu 50.000 evra.

Sredstva su namenjena za izradu projektno-tehničke dokumentacije, za rekonstrukciju paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju

Stvaranjem tehničkih preduslova za rekonstrukciju dosadašnjeg paviljonskog tipa bolnice u Vranju otvara se mogućnost za dalja ulaganja i obezebeđivanje kvalitetnije >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zdravstvene zaštite za 250.000 stanovnika i stanovnica Pčinjskog okruga, navode iz PROGRES-a.

,, Sa menadžerom Gremom Tindalom razgovarali smo nekoliko puta o neophodnosti da se rekonstruiše stari paviljonski deo, koji je ruiniran i u jako lošem stanju.Rekonstrukcijom paviljonskog dela i povezivanjem sa Hirurškim blokom, čija bi izgradnja trebalo da počne uskoro dobićemo jednu savremeno funkcionalnu celinu„, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Vranju je po raspisanom javnom pozivu Ministarstva finansija u saradnji sa Evropskim PROGRESOM,  odobren i projekat izgradnje pristupne saobraćajnice u Slobodnoj zoni Vranje, vredan 500.000 evra.

Po rečima gradonačelnika projekat podrazumeva rekonstrukciju Bunuševackog puta, sa izgradnjom dva kružna toka i pratećim hidrotehničkim instalacijama na prostoru PDR Bunuševac.

,,Projekat ce omoguciti brzi, bolji i lakši pristup parcelama investitora Geox o Ditre Italia, ali i stvoriti uslove za dalje infrastrukturno unapredjenje zone u Bunuševcu, kao i stvaranje uslova za dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta„, rekao je Milenković.

U ovom projektu  ucešće Evropske unije iznosi oko 300.000 evra, dok grad Vranje sufinansira projekat u iznosu od oko 200.000 evra.

Iz Evropskog Progres-a napominju da  40 glavnih projekata pripremljenih uz njihovu podršku  mogu da privuku potencijalne investicije u vrednosti od 29 miliona evra.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.